Voorbeelden zonneveldenbeleid

Veel Nederlandse overheden ontwikkelen beleid voor zonnevelden; daarbij wordt met name gestuurd op locatie, ruimtelijke inpassing en draagvlak/participatie. Overheden willen grip houden op de energietransitie en de andere grote veranderingen/transities die hun weerslag hebben op het Nederlandse landschap. Het gebrek aan ruimte maakt zorgvuldig en meervoudig ruimtegebruik een noodzaak in het drukbevolkte Nederland en het ontwikkelen van beleid voor zonnevelden kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gestructureerde en zorgvuldige energietransitie.

Er verschijnen veel beleidsstukken, handreikingen en andere instrumenten over dit thema. Waar kunt u welke informatie ophalen en inspiratie opdoen om zonneveldenbeleid te ontwikkelen voor uw gemeente? Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland zet een aantal interessante uitgangspunten en handvatten uit een aantal geselecteerde (beleids)stukken voor u op een rij. Het Steunpunt zal dit stuk regelmatig actualiseren.

(Beeldverantwoording: Daniel Nicolas)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Werksessie tijdens bijeenkomst Samen Slimmer

  Werksessies Omgevingswet

  Categorie: Omgevingswet

  Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland organiseert werksessies Omgevingswet en Erfgoed voor gemeenten. In vaste groepjes met drie tot vier gemeenten worden ervaringen uitgewisseld over erfgoed in relatie tot de Omgevingswet. Wil je met jouw gemeente ook meedoen?