Monumentenwijzer 

Deze monumentenwijzer (ontwikkeld door de provincie Noord-Holland) maakt u wegwijs in kennis, kansen, advies en financieringsmogelijkheden bij de provincie Noord-Holland.

Het monumentenbeleid is vastgelegd in het beleidskader Cultuur in Ontwikkeling 2017-2020. Deze wijzer licht het beleid toe. Daarbij staat in deze wijzer zoveel mogelijk informatie voor monumenteneigenaren en initiatiefnemers die een monument willen behouden.

Provinciale rol

Het monumentenbeleid van de Provincie richt zich vooral op restauratie en instandhouding, maar met alleen restauratie en onderhoud kunnen echter niet alle monumenten onderhouden en behouden worden, zeker niet als een monument leegstaat of zijn functie dreigt te verliezen. Om monumenten te kunnen behouden is een duurzame benutting noodzakelijk. Daarom zet de provincie Noord-Holland zich ook in voor herbestemming van monumenten.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • ‘Erfgoed als uitgangspunt’, een interview met Carola Hein

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Carola Hein sprak tijdens ons Samen Slimmer symposium over de veelzijdige historie van ons water en benadrukte hoe belangrijk het is om hier op een brede manier over na te denken. Hoe kunnen we omgaan met de waardeverandering in relatie tot ons watererfgoed? En hoe kunnen we het narratief benutten door het watererfgoed in te zetten voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving?

  • In beeld: Samen Slimmer 2024

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Tijd voor onze favoriete excursie van ’t jaar: de lente-excursie van het Steunpunt! Dit keer bezoeken we moois op en rondom de hei tussen Hilversum en Laren. We spreken met elkaar af bij Station Hilversum, waar we ons niet uit het veld laten slaan door een klein lente-buitje.