Terugblik netwerkbijeenkomsten 2018

De vier netwerkbijeenkomsten waren een groot succes. De gemeenten die dit jaar als gastheer optraden waren Weesp, Bergen, Hollands Kroon en Hoorn. De bijeenkomsten bieden ambtenaren de mogelijkheid  om snel op de hoogte te raken van actuele thema’s. Naast de actualiteit in de regio, en de updates vanuit de provincie over het Erfgoedbeleid, kwamen ook algemenere onderwerpen als de Omgevingswet en de geactualiseerde Leidraad Landschap en Cultuurhistorie aan de orde.

Behandelde thema’s
Verder werd ingegaan op Erfgoed in MRA, Herbestemming, de omgeving van het monument, archeologie, monument, landschap en beleid rondom Buitenplaatsen, het Ontwikkelperspectief Binnenduinrand, Herstelmaatregelen Natura 2000, in samenhang met archeologie en het gemeentelijk archeologiebeleid, Beleid en uitvoeringspraktijk rondom aardkundige monumenten en waarden, het magazine Schatrijk Wieringen, Omgevingswet en duurzaamheid bij monumenten. De mogelijkheid met elkaar te discussiëren en te vergelijken werd door de deelnemers zeer gewaardeerd.

Onder vindt u de verslagen van de bijeenkomsten:

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Gemeenten bevoegd gezag vergunningverlening bij archeologische rijksmonumenten

    Categorie: Archeologie

    Met inwerkingtreding van de Omgevingswet is de gemeente het bevoegd gezag bij zogeheten meervoudige aanvragen bij archeologische rijksmonumenten. Bijvoorbeeld in combinatie met een omgevingsvergunning voor een bouwactiviteit of een omgevingsplanactiviteit. Meestal gaat het om verstoring in de bodem van het archeologische monument.

  • Stille ruilverkaveling: historische verkavelingspatronen in het geding

    Categorie: Cultuurlandschap

    Watererfgoed is van belang voor de identiteit van Noord-Holland. Onderdeel van dat watererfgoed zijn historische waterstructuren, maar die zijn lang niet altijd beschermd. Onderzoek wijst uit dit erfgoed in onze provincie verdwijnt en dat er onvoldoende borging bij gemeenten.