Stroomdiagram verduurzaming monumenten

Monumentaal vastgoed verduurzamen vraagt een maatwerkaanpak. Een generieke aanpak is vaak niet mogelijk en dat maakt het soms ingewikkeld en onoverzichtelijk. Het stroomdiagram Duurzaam monumentenwerk is maatwerk biedt erfgoedadviseurs die bij of voor gemeenten werken, stapsgewijs overzicht over het verduurzamen van monumenten. In het stroomdiagram is het proces van verduurzaming van een monument in zeven stappen uiteengezet – van het verzamelen van basisinformatie tot en met de uitvoering en monitoring van de maatregelen.

Download

Via onderstaande knop kun je het stroomdiagram Duurzaam monumentenwerk is maatwerk downloaden. Let op: de 7 stappen in de infographic op pagina 3 zijn in de PDF klikbaar.  Klik op de knop voor toelichting bij elke stap. Handig!

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Afbeelding van een kasteel of buitenplaats

  Subsidies en fondsen voor monumenten

  Categorie: Gebouwd erfgoed

  Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de Noord-Hollandse gemeenten én de monumenteneigenaren zelf hebben er belang bij dat een monument in goede onderhoudsstaat blijft. De verschillende overheden komen eigenaren van rijks-, provinciaal of gemeentelijk monumenten (en is sommige gevallen bijvoorbeeld ook beeldbepalende panden) om die reden met verschillende subsidies tegemoet.