Publicatie ‘Over de toekomst van de geschiedenis’

Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Provincie Noord-Holland – Het netwerkdiner van de Noord-Hollandse wethouders Cultuur en Erfgoed tijdens de Uitmarkt op 26 augustus 2017 stond in het teken van het culturele erfgoed in de omgevingsvisie. Er werd van gedachten gewisseld over de waarde van het cultureel erfgoed voor de identiteit van een regio, over wat de regio’s bindt en welke kansen dit biedt. Hieruit werd het belang van cultuurhistorie als uitgangspunt voor de gemeentelijke omgevingsvisie zichtbaar.

In de publicatie ‘Over de Toekomst van de geschiedenis – Cultureel erfgoed in de omgevingsvisies‘ kunt u de inzichten die tijdens het diner naar boven kwamen nalezen.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Beknopt verslag Erfgoedteam: Erfgoed op de kaart

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Op woensdag 15 mei 2024 organiseerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland een online-Erfgoedteam over erfgoed in digitale kaartsystemen. In dit artikel delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • In beeld: Steunpunt Erfgoedteam: Op en rondom de hei

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Tijd voor onze favoriete excursie van ’t jaar: de lente-excursie van het Steunpunt! Dit keer bezoeken we moois op en rondom de hei tussen Hilversum en Laren. We spreken met elkaar af bij Station Hilversum, waar we ons niet uit het veld laten slaan door een klein lente-buitje.