Oproep Nationale Archeologiedagen 2018

Namens het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland vragen wij uw aandacht voor de komende Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober. De Nationale Archeologiedagen vinden elk jaar in oktober plaats om archeologie in de regio te promoten. Iedereen die bij de Nederlandse archeologie betrokken is, wordt uitgenodigd om tijdens dat éne weekend de deuren te openen en het publiek met het archeologische erfgoed uit de eigen regio kennis te laten maken. Dit jaar sluiten de Archeologiedagen aan bij het Europese Jaar van het Culturele Erfgoed. Speciaal voor de Archeologiedagen is de maand oktober omgedoopt tot maand van de opgegraven geschiedenis.

Bent u van plan een activiteit te organiseren, dan zullen wij dit voor u promoten op de website van het Steunpunt en via andere sociale media kanalen.

Vergeet ook niet om de activiteit aan te melden bij de Nationale Archeologiedagen.

Of heeft u nog inspiratie nodig om een activiteit te organiseren? Hier vindt u een aantal documenten met tips & tricks.

Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met ons via info@steunpuntcultureelerfgoednh.nl of rechtstreeks bellen op telefoonnummer +31 (0) 251 674 666.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Informatiebord Cassellum Flevum

  Inspiratiesessie archeologie en beleefbaarheid

  Categorie: Archeologie

  Een kasteel dat volledig onder de grond ligt, een opgraving die achter hekken plaatsvindt of bijzondere vondsten: de verhalen zijn vaak fascinerend, maar niet altijd makkelijk om met het publiek te delen. Hoe maak je archeologie zichtbaar en beleefbaar?