Landschapstalks
Tijdens de Landschapstalks stond de verandering van het Nederlandse landschap centraal. Kan de identiteit van het landschap een drager zijn voor toekomstige ontwikkelingen en opgaven, zoals de energietransitie, agrarische transformatie, woningbouw en toerisme? Bestuurders, bewoners, belanghebbenden en experts gingen hierover in discussie op bijzondere locaties in het Noord-Hollandse landschap.
Publicatie
De onderwerpen van de Landschapstalks zijn uitgewerkt tot een drieluik over de transitie van het Nederlandse landschap en de rol van erfgoed hierin. Deze publicatie is een verdiepingsslag en gaat over de vraagstukken die tijdens de landschaptalks aan de orde kwamen: hoe gaan we alle ontwikkelingen in het landschap vormgeven en hoe zorgen we ervoor dat het landschap daardoor aan kwaliteit wint, in plaats van dat het onherkenbaar verandert, verschraalt, verrommelt? Hoe gaan we, om met voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade te spreken, ‘een beslissende wending inzetten’ om de opgaven die voor ons liggen op te lossen?
Editie 2022
De Landschapstalks worden vervolgd. In 2022 staat in ieder geval het 400 jarig bestaan van de Purmer op de agenda, maar we zoeken nog naar meer thema’s. Heeft u een idee voor een thema voor de Landschapstalks? Neem dan contact met ons op.
Downloads
Via onderstaande knoppen kun je Landschap van de toekomst: Oogst van drie Landschapstalks downloaden. Er zijn twee versies: losse bladzijden en in boekvorm.
Deel dit artikel
Categorieën
Tags
Gerelateerde berichten
Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode
Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet, Publicaties
Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.
Masterclass: groen erfgoed voor niet-ambtenaren
Categorie: Cultuurlandschap
Op 31 maart organiseerden wij een digitale masterclass over groen erfgoed, speciaal voor niet-erfgoedambtenaren van gemeenten. Of je nu betrokken bent bij groenbeheer, groenvoorziening, ruimtelijke ordening of openbare ruimte, deze masterclass biedt inzicht hoe je met groen erfgoed kan omgaan in beheer en onderhoud van de dagelijkse praktijk.