Handreiking Waardengestuurde Transformatiekaders

In steden en gebieden waar een transformatieopgave speelt, vormt de historische betekenis bijna altijd een belangrijk ingrediënt voor het ontwerp voor de toekomst. Maar hoe zorg je er nu voor dat die historische factor ook echt deel uit gaat maken van de transformatie?

Transformatiekaders kunnen hierbij helpen. Maar wat zijn transformatiekaders precies? Hoe kun je ze inzetten wanneer je te maken hebt met een gebouw of een gebied waar een transformatie nodig is? Wat is het nut en noodzaak van transformatiekaders? Hoe leg je in transformatiekaders vast wat de veranderkansen zijn voor een gebouw of een gebied? En worden ruimtelijke plannen echt beter wanneer je gebruik maakt van transformatiekaders?

De RCE ziet de complexiteit van stedelijke transformaties toenemen en ontwikkelt daarom nu een Handreiking Waardengestuurde Transformatiekaders.

Binnenkort is hierover meer informatie op deze pagina te vinden.

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Afbeelding van een kasteel of buitenplaats

  Subsidies en fondsen voor monumenten

  Categorie: Gebouwd erfgoed

  Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de Noord-Hollandse gemeenten én de monumenteneigenaren zelf hebben er belang bij dat een monument in goede onderhoudsstaat blijft. De verschillende overheden komen eigenaren van rijks-, provinciaal of gemeentelijk monumenten (en is sommige gevallen bijvoorbeeld ook beeldbepalende panden) om die reden met verschillende subsidies tegemoet.