De landgoederenzone langs de kust van Holland in het omgevingsplan

Hoe borg je de cultuurhistorische waarden van een landgoed in het omgevingsplan? En wat als dat landgoed deel uitmaakt van een grensoverschrijdende landgoederenzone, met kilometers lange lanen en zichtlijnen? Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Erfgoedhuis Zuid-Holland hebben samen een eerste handreiking ontwikkeld om tot antwoorden te komen. We gaan in op de ontstaansgeschiedenis van de Hollandse landgoederenzone langs de kust, destilleren de kernkarakteristieken op verschillende schaalniveaus, vatten het vigerend beleid samen en geven een aanzet tot verwerking in het omgevingsplan. Met praktische tips!

Downloads

Via onderstaande knoppen kun je de handreiking Landgoederenzone langs de kust van Holland in het omgevingsplan downloaden.

(Beeldverantwoording: uit de handreiking De landgoederenzone langs de kust van Holland in het omgevingsplan. Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Verslag Erfgoedteam: De leefbare kern

    Categorie: Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdag 6 februari organiseerde het Steunpunt een Erfgoedteam over erfgoedbeleid. Hieronder delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • [Persbericht] Lancering vijfde editie erfgoedtijdschrift ode

    Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

    Op woensdagmiddag 19 juni 2024 lanceerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland tijdens het symposium Samen Slimmer bij de Groene Afslag de vijfde editie van erfgoedtijdschrift ode.