Expertmeeting NERA, Nederhorst den Berg

Op 16 november 2017 organiseerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland in samenwerking met de Loods Herbestemming Monumenten van de Provincie Noord-Holland een expertmeeting in het NERA-gebouw in Nederhorst den Berg, gemeente Wijdemeren. Het NERA-terrein is een bijzonder gebied met het voormalige radiogebouw als landgoed in een stille polder, vlakbij de drukke randstad.

Doel van de expertmeeting was om de betrokken partijen bij elkaar te brengen en met behulp van de experts als ‘buitenboordmotor’ de voortgang van het ontwikkelingsproces te versnellen. De vraag die tijdens deze bijeenkomst centraal stond, was met welke functies, partijen en middelen je ervoor kunt zorgen dat het NERA-gebouw een zelfvoorzienende en toekomstbestendig herbestemming krijgt. Daarbij moest de herbestemming een bijdrage leveren aan de doelstellingen die recent zijn vastgelegd voor de ontwikkeling van het natuurgebied en aansluiten op de visie van de eigenaar en het projectteam.

Contact
Voor vragen of meer informatie over Monumenten Herbestemming in Noord-Holland kunt u contact opnemen met: Reinier Mees, coördinator Monumenten & Herbestemming Noord-Holland (via 072-5204459 of info@steunpuntcultureelerfgoednh.nl)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Beknopt verslag Erfgoedteam: Erfgoed op de kaart

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Op woensdag 15 mei 2024 organiseerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland een online-Erfgoedteam over erfgoed in digitale kaartsystemen. In dit artikel delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • In beeld: Steunpunt Erfgoedteam: Op en rondom de hei

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Tijd voor onze favoriete excursie van ’t jaar: de lente-excursie van het Steunpunt! Dit keer bezoeken we moois op en rondom de hei tussen Hilversum en Laren. We spreken met elkaar af bij Station Hilversum, waar we ons niet uit het veld laten slaan door een klein lente-buitje.