De ErfgoedRaad

Door de coronacrisis waren wij helaas genoodzaakt om de Noord-Hollandse kennisbijeenkomst voor raads- en statenleden over Erfgoed in de gemeentelijke praktijk te annuleren.

Ter vervanging van deze bijeenkomst hebben wij het programma ErfgoedRaad voor u gemaakt. Dit programma illustreert de meerwaarde van erfgoed voor andere opgaven aan de hand van vijf actuele voorbeelden.

In korte vlogs lichten Natasja Groothuismink (Wethouder gemeente Zaanstad), Odile Rasch (Programmamanager Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord), Karel Loeff (Raadslid en fractievoorzitter van Larens Behoud), Marianne Zeedijk (Projectleider strategische projecten bij Werkorganisatie Langedijk) en Gonna de Reus (Erfgoedbeleid en projecten gemeente Alkmaar) toe welke rol erfgoed speelt bij een project binnen hun gemeente of regio. De vlogs worden ingeleid en besproken door Yvette Burnier en Dorine van Hoogstraten van het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland.

De ErfgoedRaad is hieronder te bekijken. De individuele vlogs kunt u vinden op ons YouTube kanaal.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Ik Accepteer

Fotograaf header afbeelding: André Russcher

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

 • Schrijf je nu in voor erfgoedmagazine ode

  Categorie: Archeologie, Cultuurlandschap, Duurzaamheid, Gebouwd erfgoed, Omgevingswet

  Schrijf je nu in voor de nieuwste editie van ode en ontvang ode digitaal en/of in je brievenbus.

 • Afbeelding van een kasteel of buitenplaats

  Subsidies en fondsen voor monumenten

  Categorie: Gebouwd erfgoed

  Het Rijk, de provincie Noord-Holland, de Noord-Hollandse gemeenten én de monumenteneigenaren zelf hebben er belang bij dat een monument in goede onderhoudsstaat blijft. De verschillende overheden komen eigenaren van rijks-, provinciaal of gemeentelijk monumenten (en is sommige gevallen bijvoorbeeld ook beeldbepalende panden) om die reden met verschillende subsidies tegemoet.