Erfgoed in de Omgevingsvisie: Inzichten en handige tips

Steeds meer gemeenten maken werk van de Omgevingswet. Sommige gemeenten hebben al een omgevingsvisie opgesteld, maar de meeste gemeenten beginnen daar nu mee. Om lessen te kunnen trekken uit de reeds vastgestelde omgevingsvisies heeft het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland samen met een aantal experts enkele van die visies geanalyseerd. De vraag die we ons gesteld hebben is of erfgoed goed geborgd is in de visies, maar ook of de visies in algemene zin voldoen aan de juridische eisen die eraan gesteld worden. Uit de analyses hebben we algemene conclusies getrokken en op basis hiervan aanbevelingen gedaan. In dit artikel kun je lezen hoe je erfgoed goed kan borgen in de omgevingsvisie en kan controleren of de omgevingsvisie aan de juridische plichten voldoet.

(Beeldverantwoording: Daniel Nicolas)

Deel dit artikel

Categorieën

Tags

Gerelateerde berichten

  • Beknopt verslag Erfgoedteam: Erfgoed op de kaart

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Op woensdag 15 mei 2024 organiseerde het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland een online-Erfgoedteam over erfgoed in digitale kaartsystemen. In dit artikel delen we onze observaties, tips & tricks en goede voorbeelden uit de praktijk.

  • In beeld: Steunpunt Erfgoedteam: Op en rondom de hei

    Categorie: Gebouwd erfgoed

    Tijd voor onze favoriete excursie van ’t jaar: de lente-excursie van het Steunpunt! Dit keer bezoeken we moois op en rondom de hei tussen Hilversum en Laren. We spreken met elkaar af bij Station Hilversum, waar we ons niet uit het veld laten slaan door een klein lente-buitje.