Webinar Omgevingswet en cultureel erfgoed

Laden Evenementen
Deelnemen

Webinar Omgevingwet en cultureel erfgoed

Op dinsdag 2 februari van 14.00-16.00 (digitale inloop vanaf 13.30) organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) samen met de steunpunten van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht een webinar over welke zaken gemeenten vóór inwerkingtreding van de Omgevingswet moeten regelen om daarna goed te kunnen werken. Er zal een update worden gegeven over de stand van zaken ten aanzien van onderwerpen als het (tijdelijke) omgevingsplan, de omgeving van het monument en participatie. Er is ruimte om vragen te stellen aan de specialisten van de RCE op het gebied van wet- en regelgeving.

Digitale bijeenkomst

Om gemeenten te ondersteunen bij de voorbereiding op de Omgevingswet organiseerden de RCE en de provinciale steunpunten in 2018 en 2019 al bijeenkomsten over de omgang met erfgoed onder de Omgevingswet. Wellicht heb je daar toen ook aan deelgenomen. Omdat een fysieke bijeenkomst in 2020 niet mogelijk was, en momenteel nog steeds niet kan, willen we nu toch een digitale bijeenkomst organiseren. Wij hopen in het najaar van 2021 weer een bijeenkomst ter plekke te kunnen organiseren.

Stel gerust je vraag

Mocht je voorafgaand aan het webinar al vragen hebben, kijk dan vooral even rond bij de veelgestelde vragen in het webdossier van de RCE. Dat geeft inzicht in de meest gestelde vragen over cultureel erfgoed onder de Omgevingswet. Aan dit overzicht worden regelmatig nieuwe vragen toegevoegd – ook naar aanleiding van input uit de geplande bijeenkomst. Kun je je vraag niet in het overzicht terugvinden? Dan kun je contact opnemen met je steunpunt.

Voor wie en aanmelden

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangen alle aanmelders een link om deel te nemen. Die link komt ook op deze pagina te staan. We sturen de uitnodiging naar de Noord-Hollandse medewerkers erfgoed en aanverwante werkvelden in ons bestand. Je overige geïnteresseerde collega’s en contacten zijn echter ook van harte welkom. Je kunt deze uitnodiging aan hen doorsturen. Aanmelden kan via onderstaande knop, deelname is kosteloos.

Deelnemen

(Beeldverantwoording: Ossip van Duivenbode)

Ga naar de bovenkant