Netwerkbijeenkomst

Laden Evenementen
Aanmelden

Netwerkbijeenkomst

Op 11 februari organiseren we de eerste netwerkbijeenkomst van het jaar. Dit keer zijn we te gast bij Team Erfgoed van gemeente Alkmaar. We worden ontvangen in het stadhuis van Alkmaar. De dag wordt voorgezeten door Dorine van Hoogstraten van het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland.

Programma

Tijd Programmaonderdeel
12.30 Inloop met broodje, koffie/thee
13.00 Opening met jaaroverzicht Steunpunt, met nieuws van PNH en RCE. Met aandacht voor oa. groenfonds provincie, boerderijenfonds OCW, verdrag van Faro, Omgevingswet (Dorine van Hoogstraten, Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland)
13.15 De RCE heeft september vorig jaar de Erfgoed Deal als financieringsmethodiek geïntroduceerd. Wat is het doel en wat betekent dat voor gemeenten (Marjorie Verhoek, projectleider Erfgoed Deal, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
13.45 Excursie Grote Kerk (Carolien Roozendaal, bouwkundige en bouwhistoricus, gemeente Alkmaar)

Óf

Archeologisch Centrum Alkmaar (Nancy de Jong – Lambregts, stadsarcheoloog en coördinator erfgoed, gemeente Alkmaar)

14.45 Koffie
15.00 Team Erfgoed, gemeente Alkmaar: Uitgangspunten van ons erfgoedbeleid, hoe we het publiek betrekken en het belang van communicatie
15.30 Hoe borg je provinciale (stolpen)structuren in gemeentelijk beleid? (Dorine van Hoogstraten, Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland)
16.45 Borrel
Aanmelden

(Beeldverantwoording: Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland)

Ga naar de bovenkant