Masterclass: Erfgoed in het omgevingsplan

Laden Evenementen
Aanmelden
Deelnemen

Masterclass: Erfgoed in het omgevingsplan

Op maandag 26 april van 9.30-11.00 geven planoloog Bas Schout (Schout rv&b) en juriste Joske Poelstra (Rho) een masterclass over erfgoed in het omgevingsplan.

Omgevingsplan en erfgoed

Het nieuwe omgevingsplan biedt kansen voor behoud, benutting en ontwikkeling van cultureel erfgoed. Gemeenten hebben nog tot 31 december 2029 de tijd om hun nieuwe omgevingsplan vast te stellen, maar het lijkt niet verstandig om tot deze einddatum te wachten. Veel gemeenten zullen na invoering van de Omgevingswet niet lang wachten met het voorbereiden van het omgevingsplan, en sommige gemeenten zijn daar zelfs al mee bezig. De borging van erfgoed in het omgevingsplan is complex en veel is nog onduidelijk.

Programma

Na een algemene toelichting over de plek van erfgoed in het omgevingsplan worden onderwerpen als vergunningvrij bouwen, erfgoed als functie in het omgevingsplan, en veranderingen voor de erfgoedverordening en de gemeentelijke adviescommissie toegelicht. Er is tijd om in gaan op kwesties die bij jullie leven en we willen daarom vragen om die van tevoren naar ons toe te sturen via k.zweerink@mooinoord-holland.nl.

Handreiking

Het Steunpunt brengt samen met José van Campen, Bas Schout en Joske Poelstra een handreiking uit over de kansen van erfgoed in het omgevingsplan. Deze publicatie zal voorafgaand aan de masterclass worden toegestuurd.

Voor wie en aanmelden

Deze masterclass is bedoeld voor Noord-Hollandse medewerkers erfgoed. Aanmelden kan via onderstaande knop, deelname is kosteloos.

Aanmelden
Deelnemen

(Beeldverantwoording: Willem Brian)

Ga naar de bovenkant