Masterclass: Erfgoed in het omgevingsplan (deel 2)

Laden Evenementen
Aanmelden

Masterclass: Erfgoed in het omgevingsplan (deel 2)

Het is weer tijd voor een online masterclass over erfgoed in het omgevingsplan! Op dinsdag 23 november van 15.30 tot 17.00 geven we deel 2 van de masterclass over dit onderwerp. We gaan het deze keer hebben over de model erfgoedverordening en over monumenten in het omgevingsplan.

Programma

Joske Poelstra (Rho adviseurs) geeft inzicht in hoe erfgoed in het omgevingsplan er in de praktijk uit kan zien. Zij zal een voorbeeld van een omgevingsplan laten zien en de plek van erfgoed daarin. Ook wordt ingegaan op hoe rijks-, provinciale en gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden in het omgevingsplan kunnen worden opgenomen.

Shirley Mulder en Diana van Leeuwen (VNG) zullen vervolgens het aanpassen van de model erfgoedverordening toelichten. De VNG maakt twee verordeningen voor twee verschillende periodes: een tijdelijke verordening voor de periode vanaf 1 juli 2022 – als onderdeel van het tijdelijke omgevingsplan en de bruidsschattijd, en een definitieve verordening voor het moment dat het daadwerkelijke omgevingsplan wordt vastgesteld. Er is ruimte om input mee te geven aan de VNG.

Voor wie en aanmelden

Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd voor Noord-Hollandse medewerkers erfgoed en RO in ons bestand. Collega’s uit andere werkvelden of provincies zijn ook van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats via Zoom en is hier te volgen.

Aanmelden

(Beeldverantwoording: Willem Brian)

Ga naar de bovenkant