Masterclass: Archeologie in de Omgevingswet

Laden Evenementen
Aanmelden

Masterclass: Archeologie in de Omgevingswet

Op 1 januari 2023 treedt de Omgevingswet in werking. Erfgoed, waaronder archeologie, komt in het instrumentarium van die wet op verschillende plekken aan de orde. Archeologie moet gewaarborgd worden in de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan, maar wordt ook onderdeel van de integrale benadering bij ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving. Die integrale aanpak past archeologie heel goed, want goede zorg voor archeologie draagt bij aan een goede omgevingskwaliteit.

Wil je nog eens bijgepraat worden over de plek van archeologie in het bestel en ook over de kansen die archeologie biedt voor een goede omgevingskwaliteit? Schrijf je dan in voor de online masterclass over archeologie in de Omgevingswet op dinsdag 18 oktober 2022 van 15.00-17.00 uur.

De masterclass wordt georganiseerd door Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland in samenwerking met Nathalie Vossen (Pro-Erfgoed).

Nathalie Vossen

Nathalie is archeoloog en beschikt over een ruimte ervaring met de beleidskant van de archeologie en heeft zich gespecialiseerd in de Omgevingswet. Ze neemt je mee naar de plekken in de Omgevingswet en de bijbehorende instrumenten die gaan over archeologie en waar de kansen liggen om archeologie integraal te betrekken. Nathalie staat open voor vragen uit het publiek, waardoor het een leerzame en interactieve masterclass wordt.

Programma

14.55 uur Inloop
15.00 uur Welkom, introductie – Annika Blonk-van den Bercken
15.05 uur Archeologie in de Omgevingswet – Nathalie Vossen
16.45 uur Vragen
17.00 uur Afsluiting

Vragen en casussen

Inhoudelijke vragen en casussen kun je vooraf aan ons opsturen onder vermelding van ‘Masterclass Archeologie in de Omgevingswet’ naar info@steunpunterfgoednh.nl. In overleg kunnen we de casus meenemen in de Masterclass.

Voor wie en aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met erfgoed, waaronder archeologie in Omgevingsvisies, Omgevingsplannen en de invoering van de Omgevingswet. Beleidsambtenaren en projectleiders op het gebied van erfgoed, archeologie, cultuurhistorie en RO, maar ook andere geïnteresseerden, zijn van harte welkom. Deelname is kosteloos, maar aanmelden is verplicht.

Na aanmelding ontvang je kort voorafgaand aan de online bijeenkomst een deelnamelink.

(Beeldverantwoording: Opgraving van de Westfriese Omringdijk. Fotograaf onbekend / Collectie Regionaal Archief Alkmaar / RAA003010035)

Inschrijven Masterclass: Archeologie in de Omgevingswet

Ga naar de bovenkant