Kennissessie: Kleine windturbines in Noord-Holland

Laden Evenementen
Aanmelden

Kennissessie: Kleine windturbines in Noord-Holland

Tot voor kort waren kleine windturbines tot 15 meter in Noord-Holland niet toegestaan. Sinds de invoering van de Provinciale Omgevingsverordening NH 2020 zijn ze nu onder bepaalde voorwaarden toegestaan in het landelijk gebied. Daarnaast staan in de Ruimtelijke handreiking wind op land inpassingsprincipes voor deze kleine turbines. Hoe bepaal je als gemeente of en hoe ze in het landschap passen? En hoe kan het vergunningstraject ingericht worden?

Programma

Samen met de RES en de provincie organiseren we hierover op donderdag 20 januari van 15.00 tot 16.30 de kennissessie ‘Kleine windturbines in Noord-Holland’. Tijdens de kennissessie bespreken we de kansen, aandachtspunten en oplossingen vanuit verschillende perspectieven, zoals cultuurhistorie, planologie, de RES, ruimtelijke kwaliteit en agrarische bedrijfsvoering. We gaan hierover in gesprek met landschapsarchitect Arnoud Garrelts (Libau), Jef Mühren (Mooi Noord-Holland), Philippine van der Kleij (gemeente Schagen), Bart van Leeuwen (provincie Noord-Holland), Ton van Schie (LTO Noord), Pieter Koehoorn (EAZ wind), Marc Schot (Liander) en Annika Blonk (Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland).

Vanwege de aanhoudende stijging van het aantal besmettingen van Covid-19 hebben we besloten om geen publiek aanwezig te laten zijn tijdens de opnames. De sessie is dus geheel online. Je kunt je tot en met 19 januari aanmelden. De uitzending wordt opgenomen en is terug te kijken op website van de RES. Tot 20 januari!

Organisatoren

Rosanne Bruinsma, beleidsadviseur erfgoed en duurzaamheid Steunpunt Monumenten & Archeologie
Odile Rasch, programmamanager RES Noord-Holland Noord
Marco Berkhout, programmamanager RES Noord-Holland Zuid
Yolande Koot, RES-coördinator provincie Noord-Holland

Voor wie en aanmelden

RES, RO en erfgoed ambtenaren, bestuurders, volksvertegenwoordigers, maatschappelijke organisaties, agrarische ondernemers en andere stakeholders. Aanmelden kan via onderstaande knop, deelname is kosteloos.

Aanmelden

(Beeldverantwoording: RES)

Ga naar de bovenkant