Inspiratiedag Archeologie Noord-Holland

Laden Evenementen

Inspiratiedag Archeologie

Op 31 mei organiseert Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland de Inspiratiedag Archeologie. Tijdens deze dag krijgt u via lezingen en workshops sterke en praktische voorbeelden en handvatten aangereikt over hoe u archeologie bij het grote publiek onder de aandacht kunt brengen. De provincie vindt het belangrijk om gemeenten te ondersteunen bij het onder de aandacht brengen van het archeologische erfgoed. De Nationale Archeologiedagen zijn een doeltreffend medium hiervoor. In Noord-Holland zijn deze inmiddels een belangrijk, jaarlijks terugkerend evenement dat steeds meer bezoekers trekt. Dit jaar vinden de dagen plaats op 12, 13 en 14 oktober.

Opzet van de dag
De Inspiratiedag start plenair waarna u zelf aan de slag gaat om doelgroepen, onderwerp, aanpak en organisatie voor uw gemeente te bepalen. ’s Middags kunt u zelf uw programma samenstellen. U kunt kiezen voor het bijwonen van één of meer workshops, tussentijds bijpraten met andere deelnemers of vragen stellen over de aanpak van archeologische activiteiten in uw gemeente.


Klik hier voor het programma


Graag nodigen wij u uit om een collega of andere geïnteresseerde mee te nemen naar de Inspiratiedag! Archeologie spreekt enorm tot de verbeelding en kan worden ingezet bij toerisme en recreatie, economische activiteiten, sport en welzijn en binnen cultuureducatie. Nodig daarom een collega uit om te inspireren met archeologie! Of hebt u al een organisatie op het oog met wie u tijdens de Nationale Archeologiedagen een activiteit wilt organiseren, zoals een historische of archeologische vereniging, museum, bibliotheek of VVV? Ook die zijn van harte welkom! In verband met de organisatie verzoeken wij u maximaal 2 extra deelnemers mee te nemen. De dag vindt plaats in het Huis van Hilde, Westerplein 6 te Castricum.


Meld u hier aan


Ook geschikt wanneer u denkt dat er in uw gemeente archeologisch niets te melden is. Laat u verrassen, laat u inspireren!

(Beeld: Nationale Archeologiedagen)

Ga naar de bovenkant