Erfgoedteam – Collectieve verduurzamingsoplossingen

Laden Evenementen

Erfgoedteam Zonnepanelen – Collectieve verduurzamingsoplossingen

Tijdens de bijeenkomst in november over zonnepanelen op monumenten en in beschermde gezichten is geopperd dat energiecollectieven de oplossing zouden kunnen zijn om monumentale daken en beschermde stads- en dorpsgezichten te ontzien. Bij die bijeenkomst werden heel veel vragen gesteld over de rol die energie coöperaties kunnen spelen, hoe ze kunnen worden georganiseerd, wat ze opleveren. Benieuwd naar het verslag? Lees het hier!

Voor deze vervolgbijeenkomst hebben we twee sprekers uitgenodigd die al deze vragen kunnen beantwoorden. Zij komen uit het veld van de energietransitie.
Katrien Prins werkt voor HIER opgewekt & HIER verwarmt, een kennisplatform voor lokale duurzame energie-initiatieven. Zij is van mening dat samenwerking tussen coöperaties en gemeenten bij de opwekking van lokale duurzame energie onontbeerlijk is en dat coöperaties kunnen bijdragen aan de gemeentelijke ambities over duurzaamheid. Art den Boer is werkzaam voor Kennemer energie en weet als geen ander welke rol de gemeente kan spelen bij initiatieven op dit gebied. Aan de hand van inspirerende voorbeelden laat hij zien hoe dit nu al is georganiseerd in Noord-Holland.

Programma
10.00 – 10.10 Welkom en korte introductie, Marjorie Verhoek, voorzitter Erfgoedteam
10.10 – 10.30 Katrien Prins, Lokale Energie Initiatieven in Nederland: welke impact hebben zij gezamenlijk?
10.45 – 11.15 Art den Boer, Hoe ga je als gemeente om met lokale initiatieven?
11.15 – 11.30 Pauze en koffie
11.30 – 12.00 Gezamenlijk gesprek over de rol van de gemeente

Locatie: Villa Holland, Emmastraat 111, Alkmaar

Deelname is voor ambtenaren uit Noord-Holland. Wilt u deelnemen? Stuur dan even een mailtje. Organisatie en coördinatie: Ana van der Mark 06 464 233 12.

Ga naar de bovenkant