Erfgoedteam: Erfgoed en de coronacrisis

Laden Evenementen
Aanmelden
Deelnemen

Erfgoedteam: Erfgoed en de coronacrisis

Provincie Noord-Holland heeft 100 miljoen euro beschikbaar gesteld om de economische en maatschappelijke effecten als gevolg van de uitbraak van corona te verzachten. Een deel van het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds dat hiervoor in het leven is geroepen, wordt beschikbaar gesteld voor de erfgoedsector.

Om eigenaren en erfgoedinstellingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen met dit fonds wil de provincie graag met erfgoedmedewerkers van Noord-Hollandse gemeenten in gesprek. Centrale vragen daarbij zijn: wat zien jullie naar aanleiding van de coronacrisis bij erfgoedorganisaties en monumenteneigenaren gebeuren; wat zijn naar verwachting de gevolgen op langere termijn; welke kansen en opvallende initiatieven zijn er en hoe kan het fonds erfgoedinstellingen daarbij het beste ondersteunen?’

Programma

In dit Erfgoedteam over erfgoed en de coronacrisis licht de provincie de eerste plannen met betrekking tot het fonds toe en gaat zij bij de gemeenten te rade over de beste inzet daarvan. Daarnaast deelt Michiel van der Burght namens  Stadsherstel Amsterdam zijn ervaringen uit de praktijk; wat is het effect van de coronacrisis op de restauratiewerkzaamheden en herbestemming van hun monumenten ?

> 10.00 Welkom
Marjorie Verhoek – voorzitter Erfgoedteam

> 10.05 Het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds
Marjo Schlaman, provincie Noord-Holland

> 10.25 Korte vragenronde

> 10:30 Invloed van de coronacrisis op de restauratiepraktijk
Michiel van der Burght, Stadsherstel Amsterdam

> 10:45 In gesprek met de sprekers

> 11.00 Afsluiting

Input gevraagd!

Dit Erfgoedteam draait om het ophalen van informatie zodat het fonds goed ingericht en besteed zal zijn. Daarom leggen we ter voorbereiding alvast de volgende stellingen aan jullie voor:

  • Door de coronacrisis staat het erfgoed in onze gemeente onder druk.
  • Erfgoedinstellingen zullen anders moeten gaan werken door blijvende veranderingen in onze wereld.
  • De overheid heeft de taak om erfgoedorganisaties te ondersteunen bij hun taken.
Beantwoord deze stellingen

Het is mogelijk om inhoudelijke vragen of bijvoorbeeld casussen uit de praktijk vooraf aan ons op te sturen. Dit kan onder vermelding van ‘Erfgoedteam’ naar r.mees@mooinoord-holland.nl.

Voor wie en aanmelden

De uitnodiging is verstuurd naar de Noord-Hollandse medewerkers erfgoed in ons bestand. Alle overige geïnteresseerde collega’s en contacten zijn echter ook van harte welkom. Aanmelden kan via onderstaande knop, deelname is kosteloos.

Aanmelden
Deelnemen

(Beeldverantwoording: Ossip van Duivenbode)

Ga naar de bovenkant