Vragenuur Digitaal Erfgoedloket: open inloop & inspirerende voorbeelden

Laden Evenementen
Spaarwouderstraat, Haarlem. Radio en TV reparatiewerkplaats van Aad Stiphout, 1990

Vragenuur Digitaal Erfgoedloket: Open inloop & inspirerende voorbeelden

Kom naar dit vragenuur als je vragen hebt over digitalisering of beschikbaarstelling van een erfgoedcollectie. Foto’s, audiovisueel- of archiefmateriaal, 3D objecten en digital-born items vragen ieder om een andere benadering. Maar hoe zit dat en waar moet je aan denken?

Als je de (deel)collectie goed beschreven en gedigitaliseerd hebt, dan wil je het natuurlijk bij het publiek brengen. Hier zijn veel digitale en analoge mogelijkheden voor. Daarbij krijg je te maken met kwesties rond auteursrecht, het bereiken en betrekken van je doelgroep, kwaliteitseisen en de ontwikkeling van (nieuwe) websiteonderdelen, apps of andere visualisaties. De digitaal erfgoedcoach staat klaar met advies op maat hierover. Wat wil jij weten?

Ter inspiratie kunnen inspirerende online voorbeelden uit het erfgoedveld getoond worden. Voorbeelden als websites of apps met creatief hergebruik van collecties of mooie functionaliteiten die het erfgoed uitlichten en interactie bevorderen.

Over het Digitaal Erfgoedloket

Het Digitaal Erfgoedloket staat klaar voor alle medewerkers en vrijwilligers van archieven, archeologische en historische verenigingen, bibliotheken, monumenten, musea en media- of wetenschapsorganisaties in de Noord-Hollandse erfgoedsector. Het loket levert maatwerk, zowel op locatie en op afstand. Waar heb jij behoefte aan? Vraag naar de mogelijkheden! De digitaal-erfgoedcoach van Noord-Holland is Lois Muller, te bereiken per info@steunpunterfgoednh.nl.

(Beeldverantwoording: Noord-Hollands Archief)

Ga naar de bovenkant