A&O dag 2021

Laden Evenementen
Aanmelden

 

A&O dag 2021

Op dinsdag 26 oktober, 9:00-13:00 uur, organiseert de ErfgoedAcademie samen met het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland, provincie Noord-Holland, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nationaal Restauratiefonds de Actualiteiten & Ontwikkelingen dag 2021 in Noord-Holland. In het Van Eesteren Museum hopen elkaar na lange tijd weer fysiek te kunnen ontmoeten en inspiratie op te doen van interessante sprekers én van elkaar.

Thema: duurzame leefomgeving

De dag zal in het teken staan van de gevolgen van inbreiding en verdichting van de stad. Hoe kunnen we binnen de huidige woningbouwopgave de kwaliteiten van bestaande wijken in stand houden, juist ook als die wijk geen monumentale bescherming geniet? Hoe breng je die kwaliteiten in beeld en wat zijn goede en slechte oplossingen? Het volledige programma volgt binnenkort.

A&O-dag nieuwe stijl: wat kun je verwachten?

De A&O dagen, van oudsher georganiseerd door de ErfgoedAcademie, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Steunpunten, provincies en het Restauratiefonds, worden in een nieuw jasje gestoken. Dit najaar organiseren deze partners daarom een viertal pilots: in Limburg, Noord-Holland, Utrecht en een regiobijeenkomst in het noorden.

Elke pilot wordt een interactieve bijeenkomst waar we onder leiding van een docent van de ErfgoedAcademie mét elkaar en ván elkaar gaan leren, aan de hand van een dagprogramma vol lokale actualiteit. Op basis van de ervaringen in de pilotbijeenkomsten door alle partners komt de ErfgoedAcademie tot een advies voor de organisatie van de A&O dagen in de toekomst. Dankzij een bijdrage van de RCE is deelname dit jaar gratis.

Voor wie?

De A&O dag, die dit jaar een ochtend zal beslaan, is gericht op alle gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij erfgoedvraagstukken. Nodig dus vooral ook uw collega’s uit!

Aanmelden

U kunt zich via de onderstaande knop aanmelden.

Aanmelden

(Beeldverantwoording: Van Eesteren Museum)

Ga naar de bovenkant