Netwerkbijeenkomsten

 

De netwerkbijeenkomsten zijn bedoeld voor diegene die binnen hun gemeente betrokken zijn bij erfgoed, cultuurhistorie en ruimtelijke ordening, om het regionale netwerk van gemeenten te versterken en te profiteren van onze én elkaars kennis, ervaring en visies.

Jaarlijks organiseert het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland netwerkbijeenkomsten voor de vijf regio’s Noord-Holland Noord, West-Friesland, Noord- en Zuid-Kennemerland, Laag Holland en Noord-Holland Zuid. Tijdens de netwerkbijeenkomsten worden provinciale thema’s behandeld (o.a. cultuurlandschap, Omgevingswet, archeologie en herbestemming) gericht op bredere ruimtelijke opgaven en integrale werkwijze.

Inspirerende locaties
In 2017 werden deze bijeenkomsten georganiseerd op vijf bijzondere herbestemmings- of Wederopbouw-locaties in: de bibliotheek ‘School 7’ in Den Helder, het voormalig raadhuis in Medemblik, het raadhuis Velsen in IJmuiden, de brouwerij ‘Hoop’ in Zaandam en fort ‘Werk IV’ in Bussum.
Dit jaar vonden de bijeenkomsten plaats in: de Raadhuiszaal in Weesp, het Huys Egmont in Egmond aan den Hoef, het Wieringer Eilandmuseum in Hippolytushoef en het Stoomtrammuseum in Hoorn.

Gerelateerde berichten:

Afgelopen Netwerkbijeenkomsten in de Kennisbank