Dag van de Herbestemming NH 2017

Het Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland organiseerde op donderdag 12 oktober 2017 de Dag van de Herbestemming NH 2017, met het thema ‘Eigenaarschap – in de dynamiek van herbestemmen’.

Bijzondere gebouwen verdienen het om hergebruikt te worden. Maar zinvolle herbestemming van een leegstaand gebouw is niet altijd vanzelfsprekend, zelfs niet in tijden van economische voorspoed. Met name de discussie over het gedeelde eigenaarschap blijkt lastig: de mensen die zich het meest gehecht voelen aan een gebouw zijn niet altijd formeel eigenaar. Actuele voorbeelden, die de afgelopen maanden veelvuldig in de media ter sprake kwamen, zijn de plannen voor de herbestemming van de Fronikboerderij in Zaanstad als zorginstelling én ontmoetingsplek voor de buurt, maar ook het Marineterrein in Amsterdam, dat in opdracht van de gemeente Amsterdam op vernieuwende, organische wijze wordt herontwikkeld.

Download hieronder de presentaties van de twee sprekers, Thijs Meijer (Bureau Marineterrein Amsterdam) en Peter Oussoren (Loods Herbestemming Noord-Holland) en het Handboek ‘Crowdfunding & Erfgoed’ van de Provincie Noord-Holland:


Contact
Voor vragen of meer informatie over de Dag van de Herbestemming NH kunt u contact opnemen met:
Reinier Mees, coördinator Monumenten & Herbestemming Noord-Holland (072-5204459 of r.mees@mooinoord-holland.nl)